Edward_Teller_on_television

Ibland krånglar livet nåt alldeles fantastiskt. Häromdagen fick jag en uppdatering av telefonen. I min värld innebär det att något skall bli bättre. I teknikvärlden innebär det att vad som helst kan hända. Teknikvärlden drabbar min värld. Så är det bara. Och när den gör det kan jag välja olika reaktioner. Jag kan 1) Bli högljudd och utåtagerande. Skrika åt min telefon att jag faktiskt inte har tid med sånt här krångel. 2) Ringa upp någon vän, företag, tekniker och be dem åtgärda problemet. 3) Lägga telefonen åt sidan och hoppas att den reparerar sig själv under dagen. 4) Göra en norsk reparation, stänga av och starta om. Eller 5) göra en bypass.

Livräddande bypass- Tekniken att leda blodet förbi ett tilltäppt kranskärl. Man kan ju tycka att jämförelsen är lite väl drastisk. Men sedd ur ett nutidsperspektiv där tempot går i 300 och vi ska vara så super effektiva så finns inte utrymmet att tekniken skall krångla. Det är lätt att gå i spinn och varva upp. Och det är inte bra, det täpper till flödet och bromsar livet. DÅ är det bra att göra en bypass- Andas lugnt och sök nya vägar. För att lyckas med det krävs lite olika ingredienser, De tre T:na: Tänket att allt har sin mening/syfte, Tillit och Tålamod. Blanda, fråga inåt och följ intuitionen som kommer – Voila- Du har gjort en bypass! Har du aldrig praktiserat detta tänker du nog – Hon är galen, hon har aldrig haft teknik eller liv som krånglat på riktigt!! Och du som provat nickar nog igenkännande fast du aldrig vetat att det du gjort är en bypass.

Det handlar helt enkelt om att när du står där och trampar och inte kan ta dig fram den väg du är van, har tänkt dig eller rent av bestämt dig för att gå. När det är stop och det bara inte går, men du måste för att lösa situationen. Kanske till och med för att överleva.  Om du i det läget bara släpper alla gamla tankar och föreställningar, ställer dig fri och intuitivt söker en ny väg, helst genom att backa ett steg och bara låta vägen framträda.
Att intuitivt öppna för nytt flöde. Så att du hittar den personen du söker i telefonens kontaktbok, trots att den efter uppdateringen säger att det inte finns några kontakter…

Inom vilket område skulle du behöva göra en bypass för att öppna upp för nytt flöde?

Cecilia Målare